Dimman i Björnrike…

…gjorde att det knappt gick åka i mina två favoritnedfarter men som tur var fanns det en massa andra pister att variera mellan.
image

Från början åkte jag dock i den längsta backen trots dimman. Jag hade svårt att få till klockrena åk och det  berodde nog på en rad olika faktorer. Det var första gången för året,andra skidor och dimman gjorde givetvis sitt till. Det var otroligt svårt att se konturerna i snön och jag fick chansa lite på vart i backen det var bäst att åka. Jag har sällan åkt i sådan tjock dimma och efter dagens åk förstår jag verkligen varför vissa utförslopp blir inställda. Det måste vara fullkomligt livsfarligt att köra störtlopp med dåliga siktförhållandena.

Björnrike är verkligen ett kanonställe för utförsåkning. Det finns massa olika pister med varierande svårighetsgrad och liftköerna är minimala. Man får verkligen mycket utförstid under en dag. Jag tycker det är vansinne att åka på skidorter där man får stå mer i liftköer än på skidorna utför backen. Då åker jag hellre till ställen som kanske inte är lika hippa men som har minst lika kvalitativ åkning.
image

I år har Björnrikeanläggningen fixat upp sina värmestugor. Riktigt välplanerade och fräscha. Jag tror skidanläggningarna vinner på att ha bra värmestugor,det är många som hellre har med sig matsäck än köper mat i resturangerna. I våran matsäck fanns idag hemgjord gulaschsoppa och pizzabullar.Om man ska tillbringa större delen av vintersäsongen utomhus gäller det att variera man man tar med sig att äta. Soppa är helt klart ett mycket bra alternativ som värmer bra efter några kyliga åk.

I vanlig ordning krävs det väldigt lite för att jag ska vara nöjd med en dag i fjällen och jag kan glatt konstatera att jag har haft en kanondag i backen. Det blev kanske inte så många åka som det brukar kunna bli men det var ett medvetet val. Pisterna var riktigt bra,grym snö och endast ett fåtal isfläckar. Härligt!

Imorgon är en ny fjälldag med nya äventyr. Kruxet är bara att jag inte vet om jag ska satsa på ännu en slalomdag eller ta turskidorna upp på fjället. Åh,dessa ständiga lyxproblem…
image

Dagens skidåkning avslutades med varm choklad vid en sprakande eld. Mysig avslutning på en bra dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s