I tid till…

…första advent börjar det sakta men säkert se ut som vinter utomhus. Det känns lite konstigt att säga att jag är kluven till att det börjat snöa men jag har inte riktigt åkt färdigt på långfärdsskridskorna än. Undra om det är för mycket begärt att isarna kan vara snöfria och resten av marken täcks med härlig vit snö?

Idag var jag med på ett litet annat sätt att fira att det snart är adventstider. Tre tjejer som springer en hel del hade ordnat något som kallas för Adventståget. I morse klockan 07.00 möttes ett stort antal morgonpigga personer med mycket spring i benen vid Campus och därefter bar det iväg runt Brunfloviken. Den totala sträckan på löpturen Adventståget var ett maraton men man bestämde själv hur långt man sprang. Det fanns ett antal fika/rastställen efter vägen där man kunde ansluta. Jag håller fortfarande på att jobba upp mig i distans så jag valde att vara med på den sista sträckan.

Här kommer Adventståget.

Här kommer Adventståget.

Den sista delen av banan var 7.7 km och alldeles lagom för mig. Nästa år får jag se vilken sträcka det blir men ett som är säkert är att det inte blir hela sträckan. Jag tror inte att jag vare sig vill eller är redo för en så pass lång distans ännu. Jag tycker att tjejerna som fixat Adventståget hade gjort ett grymt bra jobb. Det var runt 70 deltagare och det var 10 stycken som sprang sin första maraton någonsin, häftigt! Alla deltagarna bidrog med matnyttigt, dryck och annan energi till de olika fikastoppen. En mycket bra idé att göra på det viset för då blir det inte lika mycket att göra för enskilda personer. Precis som vanligt, det går oftast enklare när man hjälps åt.

Jag är nöjd med min insats idag och Jämtland bjöd på en fin sista november. Nu ska det bli spännande att se vilka äventyr som december har laddat upp med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s