Förra veckans minusgrader…

…bådade gott för att isarna skulle lägga sig men blev det plusgrader igen. Oftast uppskattar jag att det inte är svinkallt ute men just nu önskar jag att det i alla fall är minusgrader på nätterna eller runt småsjöarna. Jag vill att det ska bli is eftersom jag vill åka långfärdsskridskor. Med tanke på att jag redan testat det där med isvak vill jag gärna att isen ska vara lite tjockare än ett par centimeter för att slippa plurra och då får jag nog vänta några veckor till. Förra vecka var det tydligen bra isar både på Norderåssjön och Mosjön och jag blev extremt inspirerade efter jag sett den här filmen. Titta och njut!

Svartsjöarna är verkligen ett guldkorn nära stan och förhoppningsvis lägger sig isarna inom ett par veckor och då gäller det att passa på innan snön kommer. I väntan på isen får det bli en bild från fjolårets skridskopremiär.

Svartsjöarna, 2:a december 2012. En fin skridskodag.

Svartsjöarna, 2:a december 2012. En fin skridskodag även om det fanns ett lätt snötäcke som skymde den svarta isen. 

På tal om isvak och att plurra hittade jag en bild från utbildningstiden i Stockholm där det ingick att vi skulle testa isvak. I min klass var vi två jämtländska tjejer och den andra tjejen, E var först ut i klassen med att hoppa ned i isvaken. Hon rörde inte en min, snabbt i och snabbt ur isvaken utan att skrika eller verka det minsta bekymrad. Givetvis kom kommentarerna om att vi jämtar var van och aningen kärvare än resten av klassen. När det var min tid kände jag ingen som helst press på att vara lika oberörd som E, eller?! Självklart hade jag lite att leva upp till men jag vill minnas att jag vare sig tvekade när jag skulle i eller skrek när jag var i isvaken. Jämtland dominerade den lektionen helt enkelt!

På väg upp från den kalla vaken i Edsviken. Grymt bra erfarenhet att veta hur man reagerar när man hamnar i iskallt vatten.

På väg upp från den kalla vaken i Edsviken. Grymt bra erfarenhet att veta hur man reagerar när man hamnar i iskallt vatten.

Annonser

4 tankar om “Förra veckans minusgrader…

 1. Vilken cool film och man får sannerligen islängtan, än om jag längtar mest till skidsäsongen. Tänk nypistade skejtspår med endast några få minusgrader, en sol som värmer kinderna! Det är livet! Men säg till om det bär iväg på skridskoäventyr, jag hänger gärna på! Kram
  /A

  • Jag längtar också efter skidsäsongen, alpint, längd och tur! Du får nog lära mig att skejta innan jag kommer att tycka
   att det är livet men jag gillar din beskrivning och håller med i övrigt 🙂 Kul om vi lyckas synka lite istid tillsammans.
   Kram

 2. Kul att träffa dig idag, alldeles för länge sedan sist!! Blev lite nyfiken då du nämnde att du bloggar…super fin blogg, här kommer jag kika in fler gånger!!! Å du, håller med om att vi dominerade på isvaken! 😉 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s