Många personer…

…stävar ständigt efter nya utmaningar i form av fysiska prestationer. Lika många är de personer som imponeras och hänförs över dessa personer som pressar sina kroppar till sitt yttersta. Jag erkänner att det ofta kommer tårar i mina ögonen när jag ser stora svenska idrottsliga framgångar, framför allt inom skidsporten. Johan Olssons 5-mils bragd eller Marcus Hellners insats under dubbeljakten i OS 2010 kan omöjligtvis ha lämnat någon svensk åskådare oberörd. Jag kan också inspireras av personer som har den mentala och fysiska förmågan att bestiga några av världens högsta berg, genomföra Iron-man eller flera dagars multisport-tävlingar.

Men nej, imponerad och hänförd blir jag nog inte. Många av dessa bedrifter sker i ett högst egocentriskt syfte, för att utmana sig själv och bevisa för sig själv eller andra att man klarar av det. Jag har inget emot det, tvärtom, jag tycker man ska göra det som man är intresserad av och som man brinner för. Jag tycker också att man ska utmana sig själv, både fysiskt och mentalt. Var och en på sitt sätt, huvudsaken att man utvecklas som person och lär sig något på vägen. Eftersom jag uppskattar äventyr och träning av olika slag vill självklart även jag ta mig an en större fysisk utmaning någon dag. Den dagen är inte just nu men den kanske kommer. Tills dess hejar jag på de omkring mig som tar sig an dessa utmaningar och inspireras av deras bedrifter.

Vad jag däremot imponeras av är när andra personer tar sig an olika projekt som verkar för att det ska komma andra till hjälp eller nytta. Jag tycker det är stort att bidra till att försöka förändra världen för andra och det är värt att imponeras över. Ett projekt som gör just detta är Juliaresan. Fyra unga jämtlandstjejer som till minne av sin förlorade vän samlar in pengar till Barncancerfonden. Snart har de nått sitt mål att samla in en miljon kronor, jag håller tummarna för att det lyckas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s