Som jag berättat…

…tidigare tycker jag bättre om att ge bort upplevelser än saker när någon fyller år eller när det är jul. Dels har de flesta de saker som de behöver och dels ger det mig ett tillfälle till kvalitativt umgänge med personen i fråga. Jag tycker om upplevelser och förhoppningsvis uppskattar även den andra personen det som finns i deras presenter.

Idag var det dags för en liten filur att inkassera sin födelsedagspresent, en kabintur upp på Åreskutan, en kort topptur med grym utsikt och gofika. Återigen visade Jämtland upp sin vackraste sida, strålande sol och milsvid utsikt. Varje gång jag ser den vackra fjällvärld som finns nära mig känner jag att tiden inte räcker till för alla fjäll som jag vill besöka. Tur att hösten är lång och det innebär att jag kommer hinna till en hel del fina toppar.  

20130820_123356

Lunch med utsikt. 

Dagens utflykt var riktigt lyckad, vi tog den ”svårare” leden upp till toppen. Enligt Skistars beskrivning skulle den leden bestå av del stigning och lite klättring. Toppen på Åreskutan består av en hel del stenar och små klippblock, perfekt för att studsa och klättra på. Det var just det som vi gjorde, det gick undan till toppen och jag är grymt imponerad av mitt sällskap. Väl uppe blev det en välförtjänt fikapaus med Kallbygden som utsikt. Uppe på toppen hann vi även ta en hel del kort och prata om en massa olika saker. Det är alltid intressant när samtalen blir oväntade och roliga. Födelsedagsbarnet var riktigt nöjd med sin dag och jag var också glad att det blev en kanondag. 

20130820_133418

I bakgrunden syns Ullådalen och till vänster delar av Mullfjället. Jag hoppas jag får chansen att skida upp på Mullfjället i vinter.

Ikväll kommer jag, återigen, somna väldigt nöjd och glad. Dagen har bjudit på en massa bra upplevelser tillsammans med världens bästa filur. Kvällen bjöd även den på positiva känslor som gärna får dröja sig kvar ett tag. Något som lär dröja sig kvar är blåtiran som jag fick när flög över cykeln ikväll. Det är rätt osmart att ha en jacka hängandes på styret…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s