Min själ…

…mår alltid bra när jag får andas fjälluft. Igår var min goda vän, Gabriella, ledig och eftersom Jämtland visade upp sin bästa sida passade vi på att åka på sommarens första dagstur. Vi bestämde oss för att besöka ett fjäll där ingen av oss varit tidigare och valet blev Välliste, en topp som är lättillgänglig samtidigt som den bjuder på magiska vyer.

Jag, Gabriella och hennes fina hund Tyra utgick från Trillevallen och följde en av slalombackarna upp till toppen, backträning är alltid bra. Södra Årefjällen har många tydligt markerade leder men igår gick vi på känn upp till Vällistes topp. Det tog inte alls lång tid dit och utsikten var givetvis fantastisk. Fjäll och sjöar så långt ögat kunde nå. Det var skoj att försöka lista ut vilket fjäll som var vilket och jag insåg att det finns en hel del fina utflyktsmål kvar 🙂 På vägen ned följde vi en sommarled på baksidan av Välliste, det var en fin led som nog passar för löpning och cykling.

Senast jag var i fjällen var det vårvinter, snön hade börjat tina och igår fanns det bara några enstaka snöhögar kvar. Jag har funderat på vilken årstid som jag uppskattar fjällen mest men det bästa är att jag inte behöver bestämma mig för det, varje årstid har sin tjusning. En sak som jag ofta slås av när jag är ute i naturen är alla härliga dofter och igår var det ljungen som var framträdande. Med risk för att vara tjatig men oj, vad jag trivs i den jämtländska naturen.

Toppröset på Välliste, 1025 m.ö.h

Toppröset på Välliste, 1025 m.ö.h

Jag önskar jag visste vilka fjäll som syns här. Jag tror det är sydvästlig riktning.

Jag önskar jag visste vilka fjäll som syns här. Jag tror det är sydvästlig riktning. 

Fjället var fyllt av ljungens doft och blommor.
Fjället var fyllt av ljungens doft och blommor.

Även den här lilla skönheten, myltblomman dök upp på flera ställen. En växt som betyder mycket för mig och som heter just mylta. Hoppas att de klarar sig från frostnätter så det blir gott om bär.

Även den här lilla skönheten, myltblomman dök upp på flera ställen. En växt som betyder mycket för mig och som jag alltid har och alltid kommer omnämna som mylta. Hoppas att de klarar sig från frostnätter så det blir gott om bär.

 

Den här skylten hittade vi på vägen ner och det var precis så jag kände mig :)

Den här skylten hittade vi på vägen ner och det var precis så jag kände mig 🙂

 

 

Annonser

4 tankar om “Min själ…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s