Härom dagen…

ringde min kusin P. Vi hann bara prata en kort stund och det var, precis som vanligt, ett otroligt givande samtal. P är en person som står mig väldigt nära och vi har många gemensamma nämnare i våra liv. Jag är tacksam och glad över att P finns i mitt liv. Det är skönt med personer som man inte behöver börja om med när man inte setts eller hörts på ett tag. Det är precis som man nyss har setts, en grym känsla helt enkelt. Precis så är det när jag träffar eller pratar med P.

Det här inlägget ska inte handla om min kusin men däremot om en klok sak som P sagt. För ett antal år sedan pratade vi om att det ibland dyker upp personer i ens liv som senare försvinner ur ens liv. Anledningen till att vi började prata om detta var att jag var lite sorgsen över att jag hade tappat kontakten med en nära vän. Istället för att jag skulle vara ledsen försökte P få mig att se det från ett annat perspektiv. Eftersom det var några år sedan vi pratade om det här kan jag inte återge exakt vad P sa men jag hoppas att jag kan förmedla grundbudskapet, om än en något förkortad version.

P menade att varje person som jag möter i livet har olika uppgifter i just mitt liv och befinner sig i mitt liv under olika lång tid. Vissa personer kommer alltid att finnas i mitt liv men det finns inte plats för alla människor som jag möter under min livstid.

Givetvis blir jag ledsen när en viktig relation förändras eller försvinner men efter det som P sa, försökte även jag att se det på ett annat vis. Varje person har sin tid i mitt liv och om den personen försvinner så har den personen fullgjort sin uppgift i mitt liv. Jag kan välja att fortsätta att vara ledsen över det eller välja att vara tacksam över det som personen lärde mig. Det kan dock ta en stund innan jag vet vad olika personer har lärt mig. Ibland händer det också att relationer behöver pausas för att kunna utvecklas eller växa starkare.

De senaste åren har jag nog glömt bort Ps kloka tankar kring detta och ibland varit ledsen när personer eller relationer har förändrats eller försvunnit. Det är dags att påminna mig själv om att se det från ett annat perspektiv.

Tack för att du finns, P.

Annonser

6 tankar om “Härom dagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s