Nästa vecka…

är det dags för en comeback. Nu pratar jag inte om någon stor comeback men en väldigt efterlängtad sådan. Jag har länge saknat de där träningarna där man blir både trött, smutsig och fylld av adrenalin när gänget peppar varandra till att ta i det där lilla extra. Det är flaggfotbollsträningarna som jag pratar om. Flaggfotboll är en variant på amerikansk fotboll.

För några veckor sedan nämnde jag till en av de andra tjejerna från flaggen att jag var sugen på att dra igång igen och till min stora glädje var M inte sen att haka på. Förra veckan träffades vi och pratade ihop oss om att dra igång träningarna. Eftersom M har Facebook hittade hon många av de gamla spelarna och skickade iväg ett mail om att det var dags att börja spela igen. Jag tror att M fick några svar redan samma kväll och det ska bli spännande att se hur många som dyker upp på träningen nästa vecka.

Flaggfotboll är alltså en variant på amerikansk fotboll, den största skillnaden är att vi kör utan alla de stora skydden eftersom vi är lite tuffare. Nä, skämt å sido, i flaggfotbollen får man inte tacklas som i amerikansk fotboll men däremot är blockeringar tillåtna. I övrigt är flaggfotboll väldigt lik amerikansk fotboll på så vis att man spelar med den ovala bollen, man har olika spelsystem och det finns en uppgift för alla typer av spelare. Eftersom man inte får tacklas i flaggfotboll så är det många som tror att det är en mesig sport där man bara springer omkring lite. Det är en helt felaktig bild av sporten, kroppskontakt är tillåten och det kan bli en hel del smällar när man blockerar varandra. Jag hade otaliga blåmärken när jag spelade aktivt men å andra sidan har jag nog utdelat en eller annan smäll som resulterat i blåmärken eller andra skador. Enligt Wikipedia är ”Flaggfotboll är den amerikanska fotbollens motsvarighet till innebandy och är en sport som innehåller fart, fläkt, styrka, atletik, akrobatik, intelligens, taktik och inte minst glädje”.

Onsdag den 15:e maj, kl.19.00 drar vi igång träningarna på gräsplanen vid Parkskolan. Alla är välkomna, det behövs ingen som helst tidigare erfarenhet och man behöver inte ha bollkänsla. Det enda som behövs är träningskläder, en vattenflaska och lite fighting spirit. Det är M och jag som håller i träningarna men vi kommer givetvis också att träna. Träningarna kommer bli en blandning av både flaggfotbollsövningar och fysträning. Målsättningen är att ha roligt, få ett bra träningspass och bli lite smutsig. Efter första träningspasset ser vi hur intresset är och sen kör vi på måndagar, varannan vecka. Det vore roligt att se just dig på träningen nästa vecka 🙂

Annonser

4 tankar om “Nästa vecka…

 1. Hej Katrin! Vad kul att du börjat blogga! Har lagt till din blogg i min RSS-läsare så jag hänger med på uppdateringarna. Så det blir den ovala bollen även för dig i år?! Hoppas ni får till ett lag. Down, Set, Hut!

  • Hej hej. Skoj att du hänger med på uppdateringarna, det kanske inte blir varje dag men när andan faller på blir det nya inlägg. Ska bli grymt roligt med träningarna och jag hoppas oxå det blir ett lag. Kram

 2. Se där ja, flagfootball igen. Hoppas ni blir ett gött gäng som sliter i gräset. Kan tänka mig att det finns några duktiga tränare i faggorna oxå som kan hjälpa er på traven.

  Jag fick ju mail om din blogg utomlands och kom ihåg först nu att jag skulle gå in och kolla. Jättekul och väldigt fina bilder, lycka till med dina äventyr!

  • Det ska bli grymt roligt och jag hoppas att det finns de som kan köra lika hårt som du brukade göra. Jag och Malin hoppas på turneringen i Gbg i september och då får du allt vara med på ett eller annat vis 🙂
   Hoppas att ett av äventyren blir ner till västkusten. Det är banne mig dags att se ditt fina hus nu och snacka lite med dig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s