I väntan på…

nya äventyr får ni hålla till godo med några av mina gamla äventyr.

Förra sommaren gav jag mig själv en förtidig födelsedagspresent när jag åkte till Island för att vara med på en sjudagars ridresa. Min goda vän K jobbar varje sommar som guide på litet företag som anordnar ridturer på Island. De flesta av gästerna på dessa turer är tyskar men ifjol var det dags för en tur med enbart svenska gäster och då var jag inte sen att anmäla mig. Att jag inte ridit kontinuerligt bekymrade jag mig inte om, man kan väl leva på gamla meriter?

Jag och min vän L kom till Island några dagar innan ridturen började. Vi hyrde en bil och passade på att åka runt för att uppleva delar av Island som man enligt alla guideböcker ska besöka. Det är rätt skönt att ha en egen bil när man gör turistgrejerna för då kan man själv bestämma hur lång tid som man vill vara på varje ställe. Eftersom Island har en helt fantastisk natur med många sevärda ställen så skulle det bli ett väldigt långt inlägg om jag berättar om alla uppehåll som vi gjorde utan ni får hålla till goda med några smakprov.

20120806_132833

Vårt första lunchuppehåll blev på den här mysiga strandrestaurangen. Här serverades två olika hummersoppor tillsammans med otroligt gott bröd. Under den här resan passade jag på att äta hummer eller fisk så fort tillfälle ges. Islänningarna kan det här med skaldjur och fisk.

Stranden som ni ser i bakgrunden besökte jag ytterligare en gång under min resan men då på hästryggen. Givetvis i galopp tillsammans med flocken på cirka 60 lösa hästar. Det är var en obeskrivlig upplevelse som jag ska försöka berätta mer om i ett annat inlägg.

Den här dagen var till stor del en resdag mellan Keflavik och Selfoss. Vi bodde i Selfoss några dagar och gjorde dagsutflykter därifrån. Goda vännen K hade fixat gratis boende till oss, tack för det.

IMG_1591Nästkommande dagar blev fyllda av vackra naturupplevelser och en av dem var Vik, ett litet samhälle på sydkusten. Vik ligger precis vid en strand som är helt svart och en bit ut till havs kan man se fantastiska klippformationer. Jag tyckte att klipporna påminde mig om scener ur filmen ”Pirates of the caribbean” men enligt folksägnen är klipporna troll som har förstenats. På vägen tillbaka mot Selfoss passade vi på att svänga in till en ö där man kunde se klippformationen från motsatt håll. Det var en blåsig dag och havet var otroligt mäktigt.

Eftersom jag är lite ovan med bloggandet och framför allt att lägga upp bilder så tar det hela lite längre tid att jag tänkt. Det innebär att fortsättningen av Islandsresan kommer en annan dag för nu behöver jag ladda inför morgondagens stora utmaning. Berättar mer om den imorgon.

3 tankar om “I väntan på…

  1. Ping: Perspektiv | Katrins Äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s